Quantcast
e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - enikonomia.gr
share

e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Το “χρώμα” του χρήματος θα δουν από σήμερα το απόγευμα  χιλιάδες πολίτες καθώς ο e-ΕΦΚΑ θα πιστώσει μεταξύ άλλων τα ποσά των συντάξεων μηνός Ιουνίου ορισμένων ασφαλιστικών ταμείων αλλά τις αυξημένες προσυνταξιοδοτικές παροχές.

Αναλυτικά:

-Εφάπαξ 

Ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει μέχρι τη Παρασκευή, 31 Μαΐου το ποσό των 21.800.000 ευρώ σε 1.100 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

-Οι συντάξεις Ιουνίου 

Σήμερα το απόγευμα θα πιστωθούν τα ποσά των συντάξεων μηνός Ιουνίου από τα ταμεία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, του Δημοσίου, του ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, του ΕΤΑΤ, του ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ της ΔΕΗ και του ΟΤΕ αλλά  και τα ποσά των προσωρινών συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.  Ωστόσο οι επίσημες καταβολές των παραπάνω συντάξεων θα γίνουν αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.

-Aυξημένες  προσυνταξιοδοτικές παροχές

Αύριο Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 θα καταβληθούν αυξημένες οι προσυνταξιοδοτικές παροχές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του τέως ΕΤΑΤ (ΤΕΑΠΕΤΕ-ΤΑΠΤΠ-ΛΑΚ) από τον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 134, Ν. 5078/2023. Ωστόσο η πίστωση των ποσών αυτών αναμένεται να γίνει από σήμερα το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επισημαίνεται ότι στους δικαιούχους, οι οποίοι έλαβαν την προσυνταξιοδοτική παροχή έως 31/12/2006 από το τέως ΤΕΑΠΕΤΕ, το πλήθος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 260, η αύξηση θα χορηγηθεί με την πληρωμή των προσυνταξιοδοτικών παροχών μηνός 7ου /2024.

Όσον αφορά στις αυξήσεις των προσυνταξιοδοτικών παροχών, για το έτος 2023 η αύξηση ανέρχεται σε ποσοστό 7,75% και για το έτος 2024 σε ποσοστό 3,00%. Διευκρινίζεται ότι ως βάση υπολογισμού της αύξησης ορίζεται το πενήντα τοις εκατό (50%), του συνολικού ποσού της προσυνταξιοδοτικής παροχής.

Τα οφειλόμενα αναδρομικά ετών 2023 και 2024 θα καταβληθούν μαζί με την τακτική πληρωμή μηνός 6ου/2024. Αναλυτικότερα, τα συνολικά ποσά αναδρομικών και οι δικαιούχοι κατανέμονται ανά έτος ως εξής:

 

 

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για το τελικό ποσό των αναδρομικών ποσών και το ύψος της προσυνταξιοδοτικής παροχής, μετά την υλοποίηση των αυξήσεων, μέσω του μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος μηνός Ιουνίου 2024.

 

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών

Ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει αύριο, 30 Μαΐου το ποσό των  2.000.000 ευρώ σε 1.500 δικαιούχους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε δικαιούχους μη μισθωτούς, μέσω εκκαθαριστικής διαδικασίας της ΗΔΙΚΑ. Ωστόσο η πίστωση των ποσών αυτών θα γίνει από σήμερα το απόγευμα.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.