Διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα POS: Λήγει σήμερα η προθεσμία-Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα

POS

Μέχρι σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου θα πρέπει οι υπόχρεες επιχειρήσεις να συνδέσουν τις «κλασικές» ταμειακές μηχανές τους με τα POS προκειμένου να  βρεθούν αντιμέτωπες με “βαριές ” καμπάνες.

Συνεπώς οι υπόχρεες επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματά τους μέχρι σήμερα ή δεν έχουν προγραμματίσει κάποιο σχετικό ραντεβού εντός του μήνα και  δεν μπορούν να αιτιολογήσουν ότι δεν το έπραξαν για λόγους ανωτέρας βίας θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που  διαμορφώνονται ως εξής:

Τα πρόστιμα αυτά μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.

Ποιους αφορά

Σημειώνεται δε πως μέχρι σήμερα, 30 Απριλίου  θα πρέπει να διασυνδέσουν τις ταμειακές μηχανές τους με τα POS:

Διευκρινίζεται δε πως  οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων που είναι κλειστές για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. εποχικότητα) και θα ανοίξουν μετά το τέλος του παραπάνω χρονοδιαγράμματος, θα πρέπει να διασυνδεθούν με τα τερματικά POS που διαθέτουν από την πρώτη ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Oι 35 κλάδοι λιανικής

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Απριλίου συνολικά 35 κλάδοι λιανικής υποχρεώνονται να έχουν εγκατεστημένα POS και να δέχονται συναλλαγές με κάρτες αλλιώς  προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ ανά παράβαση .Οι  κλάδοι αυτοί είναι οι εξής:

 

 

 

 

Exit mobile version