Ασφαλιστικές εισφορές: Νέα “ραβασάκια” από τον ΤΕΚΑ για την καταβολή τους – Ποιους αφορά και πότε πρέπει να εξοφληθούν

εισφορές

Νέα “ραβασάκια” από τον ΤΕΚΑ για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ορισμένων μη  μισθωτών  εργαζομένων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΤΕΚΑ  ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών για το έτος 2023 των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων που έχουν παράλληλη μισθωτή απασχόληση ή υπάγονται στις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 39 του Ν. 4387/2016, όπως ισχύει.

Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης αποτυπώνεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών ΤΕΚΑ, το οποίο έχει αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ → Ηλ. Υπηρεσίες → Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης → Εισφορές). Επισημαίνεται ότι έχει αναρτηθεί ειδοποιητήριο ακόμη και για ασφαλισμένους για τους οποίους, για οποιονδήποτε λόγο, δεν εκδίδεται ειδοποίηση πληρωμής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

Για τις περιπτώσεις που το αποτέλεσμα είναι Χρεωστικό, το οφειλόμενο ποσό αναγράφεται στη γραμμή «Αναδρομικά» και πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2024.

Για τις περιπτώσεις που το αποτέλεσμα είναι Πιστωτικό, το ποσό θα συμψηφιστεί με την επόμενη απαίτηση.

Τι ισχύει εάν δεν εκδίδεται ειδοποίηση πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών

Σε περίπτωση που δεν έχετε ενεργή ασφαλιστική ιδιότητα και δεν εκδίδεται ειδοποίηση πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, για τη διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής, θα ενημερωθείτε:

• είτε με ένα προσωποποιημένο μήνυμα που θα αναρτηθεί στον ατομικό σας λογαριασμό στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ (Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ → Μηνύματα)

• είτε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (email), εφόσον έχετε δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ → Ηλ.Υπηρεσίες → Ατομικά Στοιχεία ~ Στοιχεία Επικοινωνίας ~ email).

Exit mobile version