ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα “κλειδιά” για την πρόσληψη των 588 μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Η αθρόα συμμετοχή των υποψηφίων επιβάλλει αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η προκήρυξη.

Σημειώστε:

  • Η ειδικότητα ΠΕ Σωφρονιστικού αποτελεί στην πραγματικότητα προσκλητήριο διορισμού σε όσους διαθέτουν «διοικητικά» πτυχία ΑΕΙ. Στην διαδικασία συμμετέχουν – χωρίς προσόντα «κόφτες» από τον διαγωνισμό πτυχιούχοι 58 σχολών. Το μοναδικό (εύκολο) πρόσθετο προσόν είναι η γνώση χειρισμού Η/Υ.
  • Στις ειδικότητες ΔΕ διατίθενται θέσεις για άνδρες ( με δυο αστερίσκους **) και διαφορετικές για γυναίκες (με τρία αστεράκια ***), προφανώς λόγω της διάκρισης των καταστημάτων κράτησης με βάση το φύλο. Εάν δηλωθούν διαφορετικά οι θέσεις είναι μοιραίο λάθος και λόγος αποκλεισμού από τον διαγωνισμό.
  • Η γνώση ξένων γλωσσών δεν είναι «απαραίτητο, πρόσθετο προσόν» για καμία ειδικότητα. Προσέξτε: Όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες δηλώνουν το οπωσδήποτε το επίπεδο γνώσης τους, γιατί κερδίζουν κρίσιμα μόρια διορισμού, με βάση τον πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ. Δηλαδή, η προκήρυξη δεν αποκλείει την υποβολή αίτησης όσων δεν γνωρίζουν ξένη γλώσσα, ωστόσο οι γνώστες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να δουν το όνομά τους στον τελικό πίνακα διοριστέων.
  • Για όλες οι θέσεις της ΔΕ απαιτείται, μόνο, ο τίτλος σπουδών (με κωδικό 401). Δεν προβλέπεται κανένα πρόσθετο προσόν, που να αποκλείει την συμμετοχή των υποψηφίων.
  • Προβλέπεται εντοπιότητα για ορισμένες θέσεις, αρκεί η υποψήφιοι να δηλώσουν παραμονή στην υπηρεσία επί μία δεκαετία. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι για όλες τις θέσεις – ειδικά για αυτές που έχουν εντοπιότητα – έχουν τύχη και υποψήφιοι που διαθέτουν τα επικουρικά προσόντα
  • Κρίσιμο σημείο είναι εάν καθορίζεται για ορισμένες ειδικότητες όριο ηλικίας ή αν προβλέπονται αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες για την τελική επιλογή των διοριστέων.

Πηγή: workenter.gr


Exit mobile version