Quantcast
Ανασφάλιστα αυτοκίνητα και ΚΤΕΟ: Ποιες αλλαγές εξετάζονται - enikonomia.gr
share

Ανασφάλιστα αυτοκίνητα και ΚΤΕΟ: Ποιες αλλαγές εξετάζονται

δημοσιεύτηκε:

Στα σκαριά του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών φαίνεται πως βρίσκεται η νoμοθετική παρέμβαση στο πεδίο των αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο αναμένεται να ξαναγράψει τις κυρώσεις για τα ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα αλλά και να προωθήσει αλλαγές στα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Μάλιστα σύμφωνα με τις  προωθούμενες διατάξεις, από τα 250 ευρώ θα αρχίζουν  οι ποινές για τα ανασφάλιστα δίκυκλα  οχήματα, στα 500 ευρώ θα αυξάνεται το ποσό  για τα επιβατηγά και και στα 1.000 ευρώ θα είναι το ποσό  για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Το «ποινολόγιο»

Ενώ όσον αφορά στο «ποινολόγιο» για την εκπρόθεσμη εξόφληση των τελών κυκλοφορίας θα καθιερώνεται κλιμακωτό πρόστιμο σε συνάρτηση με το χρόνο καταβολής του τιμήματος. Πάντως η 31η Δεκεμβρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Σημειώνεται δε πως εάν υπάρχει καθυστέρηση ενός μήνα στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας τότε τα πρόστιμα θα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για παράδειγμα εάν αυτά καταβληθούν τον Ιανουάριο τότε οι υπόχρεοι θα πληρώνουν πρόστιμο 25% επί της αξίας των τελών.
  • Το πρόστιμο θα ανεβαίνει στο 50% αν η αποπληρωμή γίνει τον Φεβρουάριο και θα  κλιμακώνεται στο 100% από τον Μάρτιο.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.