Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις -Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα και ποιοι θα λάβουν την μεγαλύτερη επιδότηση

θερμοσίφωνας

Έως τις 15 Οκτωβρίου του 2024 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα  «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός είναι περίπου στα 170 εκατ. ευρώ και στο πλαίσιο του οποίου θα δοθεί επιδότηση από 60% για τα ευάλωτα νοικοκυριά ως και 50% για ανώτερα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ.

Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι -δικαιούχοι να εισέλθουν σε αυτή με τους κωδικούς Taxisnet και να έχουν στην κατοχή τους  ΑΦΜ και Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1). Στην αίτηση θα πρέπει οι δικαιούχοι να δηλώσουν εκ νέου τα εξής στοιχεία:

Ποιους αφορά

Παράλληλα επισημαίνεται πως σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται στους επιλαχόντες του προηγούμενου κύκλου του προγράμματος οι οποίοι  θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση στην πλατφόρμα. Και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων των παραπάνω, μετά αίτηση θα μπορούν να υποβάλλουν τα υπόλοιπα νοικοκυριά μέχρι να εξαντληθεί ο υπολειπόμενος προϋπολογισμός του προγράμματος. Υπενθυμίζεται δε πως οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τους παλαιούς ενεργοβόρους θερμοσίφωνες  με ηλιακούς.

 

Τα SOS  του προγράμματος

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το πρόγραμμα αυτό τα εξής:

-Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση είναι τα εξής:

-Οι χαμένοι 

Δεν θα λάβουν την επιδότηση για αλλαγή θερμοσίφωνα  όσοι:

 

 

Exit mobile version