Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές μετά το πρόγραμμα

θερμοσίφωνας

Για τον τρόπο που άλλαξε το πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα” τις τιμές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες  ενημερώνει με ανακοίνωσηή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ύστερα από σχετική έρευνα που διενήργησε.

Υπενθυμίζεται δε πως το πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες και  περιλαμβάνει:

Και πως γίνονταν  δεκτοί προς αντικατάσταση παλιοί Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες χωρητικότητας τουλάχιστον 40 λίτρων. Δεν  ήταν δυνατή η επιδότηση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα χωρίς την παράλληλη παράδοση του παλαιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα.

Η έρευνα της Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Μάλιστα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας πραγματοποίησε δειγματοληπτική έρευνα χρησιμοποιώντας δείγμα 60 προϊόντων και 56 διαφορετικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν μετά την έναρξη της επιδότησης των ηλιακών θερμοσιφώνων θα εντοπιστούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που αποτέλεσαν το δείγμα της έρευνας, επιλέχθηκαν τυχαία και εκπροσωπούν 60 προϊόντα, ώστε τα συμπεράσματα να εξάγονται με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα.

Η έρευνα

Η Ένωση παραθέτει τα σημαντικότερα στατιστικά αποτελέσματα που προέκυψαν:

Ακολουθεί πίνακας των ευρημάτων:

 

 

Exit mobile version