Aνακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Ποιοι πρέπει να εξαργυρώσουν έως σήμερα τα voucher -Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη β’ φάση

θερμοσίφωνας

Έως σήμερα, Τρίτη, 24 Οκτωβρίου μπορούν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Θερμοσίφωνα» να εξαργυρώσουν τα voucher για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Ωστόσο οι επιταγές που είναι σε Κατάσταση «Δέσμευσης σε έμπορο» μπορούν να εξαργυρωθούν έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023.

Επίσης οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν για το πρόγραμμα τα εξής:

Τα ποσά της επιδότησης

Υπενθυμίζεται πως τα ποσά της επιδότησης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι  του προγράμματος κυμαίνονται μεταξύ 510 ευρώ και 904,84 ευρώ ευρώ και πως αυτά διαμορφώνονται  ανάλογα με το σε ποια εισοδηματική κατηγορία εντάσσονται. Η επιδότηση καλύπτει μέχρι το  60% της δαπάνης του νοικοκυριού και τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Για την πρώτη κατηγορία με εισόδημα έως 5.000 ευρώ: 

Για τη δεύτερη κατηγορία με εισόδημα από 5.000 έως 10.000 ευρώ :

Στην τρίτη κατηγορία με εισόδημα πάνω από 10.000 και έως 30.000 ευρώ:

Μάλιστα, επιδοτούνται δε και οι εργασίες εγκατάστασης του ηλιακού.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος

Αναμένεται να υπάρξει και δεύτερη φάση του προγράμματος που θα αφορά τους επιλαχόντες δηλαδή τους νέους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση για το voucher.

Υπενθυμίζεται πως για πάρει ο πολίτης την επιδότηση για την αγορά του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει πρώτα να αποσυρθεί ο παλαιός που είναι για ανακύκλωση και που αντικαθίστανται και ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 λίτρα. Διευκρινίζεται δε πως δεν μπορεί να δοθεί  επιδότηση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα χωρίς την παράλληλη παράδοση του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Το πρόγραμμα αυτό δίνει και επιδότηση για την δαπάνη αναφορικά με την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)

 

 

 

Exit mobile version