Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Διευκρινίσεις για την αίτηση και την επιδότηση

θερμοσίφωνας

Διευκρινίσεις για το τι ισχύει για τις αιτήσεις του προγράμματος  “Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα’” που θα ισοβαθμήσουν αλλά και για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα που μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 904 ευρώ δίνει η  ΚΥΑ των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Όπως επισημαίνεται στην ενότητα 5.5 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος αντικαθίσταται ως εξής:

5.5. Υπολογισμός συνολικής σταθμισμένης βαθμολογίας – χειρισμός ισοβαθμιών:

Η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία υπολογίζεται σε επίπεδο τρίτου δεκαδικού ψηφίου, σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο:

Δηλαδή στην περίπτωση που η βαθμολογία είναι η ίδια σε όλα τα κριτήρια, τότε θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης (προγενέστερες αιτήσεις προηγούνται).

Διαβάστε ολόκληρο ΦΕΚ εδώ

Το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται πως όλοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 3μμ στην πλατφόρμα  https://allazothermosifona.gov.gr/ για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι η ύπαρξη ηλεκτρικού θερμοσίφωνα  είναι σε λειτουργία αλλά και  χωρητικότητας άνω των 40 λίτρων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με την χρήση των κωδικών του taxisnet και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους ακόμη το ΑΦΜ αλλά και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2021.

Για να να προχωρήσει η διαδικασία μέσω της πλατφόρμαςοι δυνητικοί δικαιούχοι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώσουν τα εξής 4 στοιχεία:

Επίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν επιδότηση :

 

 

 

Exit mobile version