Αλλάζω συσκευή ΙΙ: Έρχεται νέο «λίφτινγκ» από Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα – Όλες οι λεπτομέρειες

πρόγραμμα

Έρχεται “ριζικό λίφτινγκ” από τον Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή ΙΙ» καθώς σε αυτό θα ενταχθούν επιπλέον κατηγορίες συσκευών.

Η βασική αλλαγή που αναμένεται να γίνεται στο πρόγραμμα είναι πως θα προστεθούν επιπλέον κατηγορίες συσκευών για αγορά με τη χορήγηση επιδότησης.  Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι  συμμετέχοντες θα μπορούν να αναβαθμίσουν  τις κουζίνες τους με σύγχρονες τεχνολογίες.

Παράλληλα επισημαίνεται πως χιλιάδες καταναλωτές θα μπορούν μέσω του προγράμματος να εκμεταλλευτούν την ευκολία που προσφέρουν αυτές οι συσκευές, ιδίως με την πιθανή αλλαγή του νυχτερινού τιμολογίου σε μεσημεριανό. Είτε πρόκειται για το πλύσιμο ρούχων είτε για το μαγείρεμα, οι έξυπνες συσκευές επιτρέπουν την εκτέλεση των εργασιών απομακρυσμένα, ακόμα και ενώ ο χρήστης βρίσκεται στην εργασία του.

Οι επιδοτήσεις προσφέρουν μια ποικιλία οικιακών συσκευών, όπως ψυγεία, κλιματιστικά, πλυντήρια ρούχων και φούρνους.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως το πρόγραμμα αυτό προωθεί και την ανακύκλωση των αποσυρθέντων συσκευών προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων αλλά και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα αυτό θα αφορά ιδιώτες και νοικοκυριά που έχουν εγκατεστημένες παλιές και ενεργοβόρες συσκευές, προκειμένου να τις αντικαταστήσουν με νέες που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικές από άποψη ενέργειας. Παράλληλα επισημαίνεται πως το  εν λόγω πρόγραμμα είναι η προέκταση του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και επιδοτεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Σημειώνεται δε πως οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα πάρουν vouchers τα οποία θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν νέα συσκευή από  καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Οι αιτήσεις

Ο αιτήσεις για το πρόγραμμα θα γίνονται μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας και για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

 

 

 

 

Exit mobile version