Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις: Αυτά είναι τα “μυστικά” που πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε ενίσχυση μέχρι 10.000 ευρώ

Αλλάζω συσκευή

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος” Αλλάζω Συσκευή για επιχειρήσεις” στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν ενισχύσεις έως και 10.000 ευρώ στους δικαιούχους. Φαίνεται πως οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα  μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι να φτάσει ο αριθμός των αιτήσεων τις  9.700, κάτι που αποτελεί και ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται δε πως ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος ανέρχεται στα 105,6 εκατ. ευρώ  και αυτό απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, δηλαδή μικρές, πολύ μικρές, μεσαίες και μεγάλες. Σημειώνεται δε πως οι συμμετέχοντες του προγράμματος επιδοτούνται μεταξύ άλλων για τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης, την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, τις έξυπνες συσκευές μέτρησης ενέργειας και λοιπές που σχετίζονται με εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για τις υπηρεσίες (όπως τη μεταφορά, την εγκατάσταση, τη διαμόρφωση του νέου εξοπλισμού και τον ενεργειακό έλεγχο).

Μερικά άλλα σημαντικά στοιχεία του προγράμματος είναι 

1.Οι δικαιούχοι 

Τα κριτήρια για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

α. Ως μικρή επιχείρηση είναι εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

β. Ως πολύ μικρή επιχείρησ  είναι εκείνη που  απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών  ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν  ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

2. Τα ποσά των ενισχύσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η επιδότηση βασίζεται στην ένταση της ενίσχυσης και το μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ανά μέγεθος επιχείρησης:

Α. Για τις μικρές επιχειρήσεις

Β. Για τις μεσαίες ή τις μεγάλες επιχειρήσεις

Σημείωση:

 

.

Exit mobile version