Ακριβότερο κατά 12,6% (ή κατά 38 ευρώ) θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι 6-8 ατόμων σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ).
Από την έρευνα προκύπτει πως το συνολικό κόστος για το φετινό πασχαλινό τραπέζι ανέρχεται στα 334,05 ευρώ από 296,65 ευρώ που ήταν πέρυσι. Σημειώνεται δε πως το πασχαλινό τραπέζι περιλαμβάνει τα παρακάτω:
Α. Κρέατα
1. Αρνί
- Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 14 ευρώ το κιλό από 13 ευρώ που ήταν πέρυσι.
- 10 κιλά αρνί θα κοστίσουν 140 ευρώ.
2. Κοκορέτσι
1,50 κιλό κοκορέτσι κοστίζει 21 ευρώ.
Β. Λαχανικά
1.Μαρούλια
Το κόστος για 2 τεμάχια μαρουλιών ανέρχεται στο 1,40 ευρώ. Δηλαδή το καθένα κοστίζει 0,70 ευρώ.
2.Κρεμμύδι φρέσκο
Το κόστος για 2 τεμάχια είναι στα 1,20 ευρώ.
3.Άνηθος
Η τιμή του ανέρχεται στα 0,60 ευρώ
4.Ντομάτες
Το κόστος για 1 κιλό είναι 2,50 ευρώ
5. Αγγούρια
Το κόστος για 2 τεμάχια είναι στο 1,40 ευρώ
6.Τζατζίκι
Οι καταναλωτές που θα φτιάξουν τζατζίκι 1 κιλού θα πληρώσουν 4,20 ευρώ.
Γ. Μαγειρίτσα και τυριά
7. Μαγειρίτσα (500 γραμμαρίων συκώτι + ζαρζαβατικά)
Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 11 ευρώ.
8.Τυρί φέτα (500 γραμμαρίων)
Το συνολικό κόστος διαμορφώνεται στα 7 ευρώ.
Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γραμμαρίων.)
Το συνολικό κόστος είναι 8,50 ευρώ.
Δ. Διάφορα άλλα προϊόντα
9.Ψωμί
Το κόστος για 1 κιλό είναι στα 2,40 ευρώ.
10. Αυγά
Για να πάρει κανείς 20 αυγά και να τα βάψει θα καταβάλει το ποσό των 13,20 ευρώ.
11.Κάρβουνα
Για 20 κιλά θα δώσει κανείς 26 ευρώ.
12.Κουλούρια
Για να φτιάξει κανείς κουλούρια 1 κιλού θα δώσει 15,45 ευρώ.
13. Τσουρέκι αγορασμένο 1 κιλού
Η τιμή του ανέρχεται στα 17 ευρώ.
Ε. Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
14.Κρασί (1,5 λίτρο)
Η τιμή του ανέρχεται στα 6 ευρώ
15.Δέκα μπύρες
Το συνολικό κόστος είναι 17 ευρώ
16. Αναψυκτικά
Το συνολικό κόστος για 6 αναψυκτικά ανέρχεται στα 4,20 ευρώ.
17.Φρούτα
Η τιμή τους ανέρχεται στα 4 ευρώ
18.Γλυκά
Το κόστος είναι στα 14 ευρώ
19. Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι,λεμόνι)
Το συνολικό κόστος διαμορφώνεται στα 16 ευρώ
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA: