Quantcast
"Ακριβό" το ταξίδι με πλοίο: Με τσουχτερές τιμές στα ακτοπλοϊκά αναχωρούν οι αδειούχοι του Ιουλίου - enikonomia.gr
share

“Ακριβό” το ταξίδι με πλοίο: Με τσουχτερές τιμές στα ακτοπλοϊκά αναχωρούν οι αδειούχοι του Ιουλίου

δημοσιεύτηκε:

Οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου ξεκίνησαν τις διακοπές τους. Με τις βαλίτσες στα χέρια και με καλή διάθεση σχηματίζουν ουρές για να επιβιβασθούν προς τη δική τους γη της επαγγελίας, έστω και για λίγες ημέρες. Τα πλοία αναχωρούν γεμάτα από τον Πειραιά. Λιμενικοί ρυθμίζουν την κίνηση επιβατών και οχημάτων στις προβλήτες, τα πληρώματα βοηθούν στην επιβίβαση.

Το κόστος των ακτοπλοϊκών όμως εκτροχιάζει τον προϋπολογισμό των διακοπών, με τους ταξιδιώτες να ψάχνουν για ευκαιρίες και να μην βρίσκουν.

Γονείς με ένα παιδί μεγαλύτερο των 10 ετών μαζί με το αυτοκίνητό τους αν επιλέξουν την Φολέγανδρο για τις διακοπές τους θα κληθούν να δώσουν μετ’ επιστροφής 397 ευρώ με συμβατικό πλοίο και 758 ευρώ με ταχύπλοο.

Ο Γιώργος με την Κική είναι ένα νέο ζευγάρι που ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Όπως εξηγούν στην κάμερα του MEGA, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Στουτγάρδη, σε 18 ώρες διέσχισαν πέντε χώρες και πλήρωσαν 150 ευρώ. Όσο για το ταξίδι τους εντός Ελλάδος;

«Θα Πάμε στην Νάξο έχουμε κλείσει ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο για δύο ενήλικες 410 ευρώ. Τα ακτοπλοϊκά είναι ακριβά, αλλά οι τιμές που έκλεισα το κατάλυμα δεν είναι», δήλωσαν.

Μία παρέα τεσσάρων ατόμων με αυτοκίνητο για να ταξιδέψει από τη Ραφήνα στην Ίο και πίσω, θα πρέπει να πληρώσει 774 ευρώ.

Πολλοί επιβάτες που επιστρέφουν από διακοπές καταγγέλλουν κρούσματα αισχροκέρδειας στα κυλικεία των πλοίων και ζητούν περισσότερους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.