ΑΑΔΕ: Έρχεται νέος μηχανισμός για τα ανασφάλιστα οχήματα-Πώς θα λειτουργεί και τι πρόστιμα θα πληρώνουν οι παραβάτες

οχήματα

Πληροφορίες για τα παράνομα οχήματα και τους οδηγούς αναμένεται παρέχει άμεσα από τον Σεπτέμβριο μέσω ενός νέου  κεντρικού μηχανισμού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης  στην ΑΑΔΕ και στο υπoυργείο Μεταφορών και Υποδομών προκειμένου να τους επιβάλλονται τα νέα και αυξημένα πρόστιμα.

Ουσιαστικά η Εφορία σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες αρχές  θα πραγματοποιεί διασταυρώσεις και ελέγχους ανά εξάμηνο για  να εντοπίσει τα ανασφάλιστα οχήματα  που δεν θα  έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται πως θα είναι περίπου στις 500.000.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες «κρούσεις» μέσω του  νέου μηχανισμού  της ΓΓΠΣ και του ειδικού  λογισμικού θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Συνεπώς οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που θα εντοπίζονται να έχουν δηλώσει το όχημα τους σε καθεστώς ακινησίας και το κυκλοφορούν θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα της τάξεως  των 10.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Τι αναφέρει η  εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα

Υπενθυμίζεται πως η νέα  εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα αναφέρει τα  εξής:

Οι έλεγχοι

Εάν  3μήνες μετά την κοινοποίηση της πράξης της επιβολής προστίμου διαπιστωθεί παράβαση από  τον ηλεκτρονικό διασταυρωτικό έλεγχο  τότε θα  πρέπει να γίνει και δεύτερος ηλεκτρονικός διασταυρωτικός έλεγχος.

Αν, κατά τον έλεγχο αυτό, διαπιστωθεί  πως δεν συμμορφώνεται ο κάτοχος της  άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος),  τότε  αυτή και οι κρατικές πινακίδες του αυτοκινήτου αφαιρούνται.

Η πράξη επιβολής των διοικητικών κυρώσεων στον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας αποστέλλεται αμελλητί στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του,  προκειμένου να  αφαιρεθούν τα στοιχεία  κυκλοφορίας του αυτοκινήτου  αλλά και να παραδοθούν στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας

Τα πρόστιμα

Τσουχτερά” πρόστιμα θα πληρώσουν όσοι έχουν δηλώσει τα οχήματα σε καθεστώς ακινησίας και εξακολουθούν να τα κυκλοφορούν στους δρόμους.  Αναλυτικά:

 

Exit mobile version