88η ΔΕΘ: Πόσο αναμένεται να αυξηθεί το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ- Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

https://www.enikonomia.gr/tags/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%9F%CE%9C%CE%91-%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9F%CE%A5/

Σημαντική αύξηση στο ποσό του επιδόματος παιδιού που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να εξαγγείλει το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με στόχο τη στήριξη των οικογενειών.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες το ένα σενάριο είναι το επίδομα αυτό να αυξηθεί στα 110 ευρώ για κάθε παιδί από τα 7ο ευρώ που είναι σήμερα. Δηλαδή να υπάρξει μια αύξηση της τάξεως των 40 ευρώ. Πάντως εάν επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε δεν αποκλείεται να αλλάξει ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του.

Ενώ ένα άλλο σενάριο είναι να υπάρξει από το 2025 μια αύξηση της τάξεως του 20% στα υφιστάμενα ποσά του επιδόματος παιδιού.  Σε αυτήν την περίπτωση τα νέα ποσά του επιδόματος αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

Για την Α’ κατηγορία:

Για την Β’ κατηγορία:

Για την Γ’ κατηγορία:

Σημείωση: Τα υφιστάμενα ποσά έχουν αντληθεί από την ιστοσελίδα του https://opeka.gr/ και τα νέα έχουν διαμορφωθεί σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση 20% σε αυτά. Υπενθυμίζεται δε πως το επίδομα αυτό καταβάλλεται στους δικαιούχους με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια σε διμηνιαία βάση, δηλαδή συνολικά σε 6 δόσεις.  Επίσης επισημαίνεται πως  δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

Exit mobile version