Χ.Α : Εκτός διαπραγμάτευσης οι μετοχές των Πήγασος, PC Systems και ΑΕΓΕΚ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αίρει την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Dionic ενώ  αναστέλλει από σήμερα και για 10 ημέρες τη διαπραγμάτευση για τις μετοχές των εταιρειών PC Systems και Πήγασος αλλά και τη διαπραγμάτευση της μετοχής της ΑΕΓΕΚ έως ότου η τελευταία δημοσιεύσει λογιστικές καταστάσεις.

Η απόφαση για την αναστολή διαπραγμάτευσης των εταιρειών PC Systems και Πήγασος ελήφθη καθώς κρίθηκε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι παραβιάστηκαν από τις εν λόγω εταιρίες οι διατάξεις του Ν.3556/2007.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2015 των εν λόγω εταιριών, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την 31/03/2016, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών τους, στις οποίες διατυπώνεται «Αρνητική Γνώμη» και «Γνώμη με επιφύλαξη», αντίστοιχα.

Οι οικονομικές εκθέσεις των εταιριών Συστήματα Μικροϋπολογιστών Α.Ε. (PC Systems) και Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ATHEX.

Exit mobile version