Χ.Α.: Άνοδος 1,20% μετά από προβληματισμό για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Με άνοδο 1,20% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, διασπώντας το επίπεδο των 600 μονάδων στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ξεπέρασαν τον αρχικό προβληματισμό τους από τις δηλώσεις που έγιναν στο Eurogroup.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 606 μονάδες, ενώ μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει ένα πακέτο προληπτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, είχε υποχωρήσει οριακά στις 598 μονάδες.

Μεγάλη άνοδο σημείωσε ο τραπεζικός δείκτης (4,26%). Κέρδη 1,58% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και 2,26% για τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 116,5 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 5,43%, ενώ έχει περιορίσει στο 4% τις απώλειες από την αρχή του έτους, απέχοντας πλέον 22 μονάδες από το επίπεδο που ξεκίνησε το 2016. Ο τραπεζικός δείκτης περιόρισε στο 12,02% τις απώλειες από την αρχή του έτους.

Η τελική εικόνα του Χ.Α. σήμερα δεν ανταποκρίνεται στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής διακύμανσης, με τους επενδυτές να αμφιταλατεύονται την περισσότερη ώρα για τις θέσεις που θα πρέπει να λάβουν. Ενδεικτικό της εναλλαγής του επενδυτικού συναισθήματος σήμερα ήταν το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης δοκίμασε δέκα φορές να διασπάσει τις 600 μονάδες, καταφέρνοντας τελικά να ολοκληρώσει την προσπάθεια το τελευταίο ημίωρο.

Exit mobile version