Wall Street: Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να κλείνει με κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, για βραδύτερο ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, έδωσαν και σήμερα ώθηση στις μετοχές.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,5% στις 17.717 μονάδες. Κέρδη 0,4% για τον S&P 500 και 0,5% για τον Nasdaq. Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,3%.

Το μήνυμα της Γέλεν για χαλαρή νομισματική πολιτική είχε ως βάση την εκτίμησή της ότι η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα αποτελεί κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία. Εάν η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδυνθεί και οι εταιρείες δεν έχουν άλλα περιθώρια μείωσης των δαπανών τους, τα κέρδη μπορεί να απογοητεύσουν, δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου μετοχών της J.P. Morgan Private Bank.

Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 προβλέπεται ότι έχουν μειωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2016, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει μείωσή τους για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Το δολάριο συνέχισε να υποχωρεί , ενώ το ευρώ σημείωσε κέρδη 0,4% στα 1,1331 δολάρια. Η αρχική άνοδος της τιμής του πετρελαίου περιορίσθηκε, με την τιμή του αμερικανικού αργού να σημειώνει κέρδη 0,3% στα 38,38 δολάρια το βαρέλι.

 

Πηγή: Wall Street Journal

Exit mobile version