Quantcast
Wall Street: Σημειώνει σημαντική άνοδο - Μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες 4ετίας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Σημειώνει σημαντική άνοδο – Μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες 4ετίας

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη άνοδο σημειώνει η Wall Street, με τη βοήθεια των κερδών των ενεργειακών και φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και οι τρεις μεγάλοι δείκτες της αναμένεται να καταγράψουν τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση από το 2011.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,3% στις 16.249 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq αυξάνονται 1,5% και 1,9%, αντίστοιχα.

Το τρίτο τρίμηνο χαρακτηρίσθηκε από πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στις συναλλαγές, εξ αιτίας των φόβων επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα. Η αβεβαιότητα των επενδυτών εντάθηκε από τη διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων της Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι θα είναι ισχυρά και τα στοιχεία για τη μισθωτή απασχόληση που θα ανακοινώσει μεθαύριο η αμερικανική κυβέρνηση.

Η Fed έχει δηλώσει ότι, πριν αυξήσει τα επιτόκια, πρέπει να δει μεγαλύτερη βελτίωση στην αγορά εργασίας και να είναι πεπεισμένη ότι ο πληθωρισμός, που παραμένει κάτω από τον στόχο του 2%, θα αυξηθεί.

Και οι 10 κλαδικοί δείκτες του S&P σημείωναν άνοδο, με τον ενεργειακό δείκτη να αυξάνεται 2,18% και η ηγείται της ανάκαμψης της αγοράς. Η μετοχή της Exxon αυξήθηκε 1,6% και της Chevron κατά 2,3%.

Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq αυξανόταν 3,8%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αναζητούν κέρδη από τον τομέα, ο οποίος επλήγη από την εναντίον του κριτική που άσκησε η Χίλαρι Κλίντον.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.