Wall Street: Ράλι 2% με βοήθεια από τις τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές

Ράλι έκανε σήμερα η Wall Street, χάρη στις τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές, αλλά χρηματιστές και αναλυτές έλεγαν ότι δεν περιμένουν η ανάκαμψη να έχει διάρκεια.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2% στις 15.974 μονάδες, αλλά υποχωρεί σχεδόν 9% από την αρχή του έτους. Άνοδος 2% και για τον S&P 500 και 1,7% για τον Nasdaq.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 2,9%, καθώς ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε 5,6%. Στην πρωτοπορία της ανόδου ήταν οι μετοχές της Deutsche Bank (+11%) και της Commerzbank (+18%).

Η σημερινή άνοδος έσπασε ένα πτωτικό σερί πτωτικών συνεδριάσεων και ήρθε μετά τη χθεσινή πολύ δύσκολη ημέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια. Οι αγορές σε όλο τον κόσμο υποχώρησαν χθες σε χαμηλά επίπεδα πολλών ετών, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια. 

Με τα τρία τέταρτα των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, περίπου οι μισές κατέγραψαν πωλήσεις μεγαλύτερες των προσδοκιών των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet. Τα κέρδη είναι σε τροχιά μείωσης 3,7% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, μικρότερη από τη μείωση 4,7% που προβλεπόταν στις 31 Δεκεμβρίου.

«Η αγορά περίμενε την περίοδο των αποτελεσμάτων ως καταλύτη, ως λόγο για να μπει και να αγοράσει. Δεν νομίζω ότι ήταν απογοητευτική, αλλά δεν βοήθησε», δήλωσε στέλεχος χρηματιστηριακής εταιρείας. Αντίθετα, οι μετοχές σε όλο τον κόσμο συνέχισαν να ακολουθούν τις αυξομειώσεις – κυρίως βέβαια την πτώση – των τιμών του πετρελαίου.

Χθες αργά, οι τιμές του αργού πήραν ώθηση από δήλωση του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ετοιμότητά του να συνεργασθεί με άλλες χώρες για μείωση της παραγωγής, αν και πολλοί αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την επίτευξη μίας τέτοιας συμφωνίας. Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου εκτινάχθηκε σήμερα 12% στα 29,44 δολάρια το βαρέλι και οδήγησε στην άνοδο του ενεργειακού δείκτη του S&P 500 κατά 2,4%.

 

Πηγή: Wall Street Journal

 

 

Exit mobile version