Quantcast
Wall Street: Πτώση 1,9% για τον S&P 500 και 3,3% για τον Nasdaq - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση 1,9% για τον S&P 500 και 3,3% για τον Nasdaq

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη πτώση για την Wall Street σήμερα, καθώς οι επενδυτές πουλούσαν εν μέσω ασθενών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. O Dow Jones μειώθηκε 1,3% στο κλείσιμο της αγοράς. Μεγαλύτερη πτώση για τον S&P 500, που υποχώρησε 1,9% και τον Nasdaq (-3,3%).

«Δεν είναι καλά, επειδή δεν έχουμε την αύξηση της απασχόλησης… που θέλουμε», δήλωσε πρόεδρος χρηματιστηριακής εταιρείας, προσθέτοντας ότι «η λέξη ύφεση αρχίζει να εμφανίζεται στις συζητήσεις».

Οι σημερινές απώλειες, που ενισχύθηκαν προς τα τέλη της συνεδρίασης, έφεραν τις εβδομαδιαίες απώλειες του S&P 500 πάνω από το 3%, που είναι οι μεγαλύτερες σε εβδομαδιαία βάση μετά την πρώτη εβδομάδα του 2016.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 151.000 νέες θέσεις απασχόλησης τον Ιανουάριο έναντι 185.000 που προέβλεπαν οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal. Η ανεργία μειώθηκε στο 4,9%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και 8 χρόνια.

Ορισμένοι επενδυτές παραμένουν, ακόμη, αισιόδοξοι. Μπορεί η αμερικανική οικονομία να δημιούργησε λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις απασχόλησης τον περασμένο μήνα, αλλά δεν έπεσε στον γκρεμό, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας επενδύσεων στην εταιρεία Plancorp.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.