Wall Street: Πτώση 1,1% για τον S&P 500 σήμερα και 6% την εβδομάδα

Με πτώση έκλεισε και σήμερα η Wall Street, ολοκληρώνοντας την πολύ κακή πρώτη εβδομάδα του έτους για τις διεθνείς αγορές.

Αν και οι μετοχές είχαν ανακάμψει σήμερα στη Νέα Υόρκη, ενισχυμένες από τις κινήσεις που έκανε η Κίνα για να καθησυχάσει τις αγορές και από τα στοιχεία που έδειξαν τη δημιουργία περισσότερων του αναμενόμενου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, το τέλος ήταν και πάλι αρνητικό.

Ο Dow Jones και ο Nasdaq υποχώρησαν 1%. O S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,1% σήμερα και 6% την εβδομάδα. 

«Όλοι χαίρονται που τέλειωσε η εβδομάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος χρηματιστηριακής εταιρείας. «Η αβεβαιότητα για το συμβαίνει στην Κίνα κατέληξε σε μία απίστευτη μεταβλητότητα και μαζικό ξεπούλημα», σημείωσε ο επικεφαλής επενδυτικού κεφαλαίου. «Με δεδομένο το τι συμβαίνει στην Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο, η αμερικανική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί βραδύτερα», πρόσθεσε.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την αύξηση των μισθωτών, εκτός του αγροτικού τομέα, κατά 292.000 άτομα τον Δεκέμβριο.

Οι κινεζικές μετοχές έδειξαν εικόνα σταθεροποίησης, μετά την ανατίμηση του γουάν από την κεντρική τράπεζα και την αναστολή του «αυτόματου διακόπτη» των χρηματιστηριακών συναλλαγών, που είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τον πανικό που επικράτησε. Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια έκλεισαν μία ακόμη συνεδρίαση με απώλειες και ο Stoxx Europe 600 υποχώρησε 1,5%.

 

Πηγή: WSJ

Exit mobile version