Wall Street: Πτώση 1% για τον Dow Jones – Στροφή στα ομόλογα και το γεν

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, ενώ τα αμερικανικά ομόλογα και το γεν ενισχύθηκαν, εν μέσω μίας γενικότερης απομάκρυνσης των επενδυτών σήμερα από τις επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου.

Τα κέρδη των παραδοσιακών ασφαλών καταφυγίων των επενδυτών ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τη δυναμική του ράλι των μετοχών μετά τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 1,2% και 1,5%, αντίστοιχα.

«Βρισκόμαστε σε μία αγορά όπου η μεταβλητότητα αναμένεται να αυξηθεί», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων του BlackRock Equity Dividend Fund.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου μειώθηκε στο 1,689%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Φεβρουαρίου, από 1,753% χθες.

Το δολάριο υποχώρησε 1,2% έναντι του γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα σκαρφάλωσε υψηλοτέρα φέτος, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω των διακυμάνσεων των αγορών και της χαμηλής ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι μετοχές των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικών εταιρειών ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους της σημερινής συνεδρίασης, με τον δείκτη τους στον S&P 500 να σημειώνει απώλειες 2,2%, με ορισμένους αναλυτές να θεωρούν ότι ο βραδύτερος ρυθμός αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων θα υπονομεύσει τα τραπεζικά κέρδη.

Exit mobile version