Wall Street: Πτώση 0,8% του Nasdaq μετά τα απογοητευτικά κέρδη Microsoft και Alphabet

Tα απογοητευτικά κέρδη της Microsoft και της Alphabet επιβάρυναν τους δείκτες της Wall Street και ιδιαίτερα τον Nasdaq που έκλεισε με απώλειες 0,8%. Κέρδη 0,2% σημείωσε ο Dow Jones στις 18.005 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε οριακή άνοδο. 

Η μετοχή της Microsoft βυθίστηκε 7,3%, αφαιρώντας 28 μονάδες από τον Dow Jones, και η μετοχή της Alphabet (μητρικής εταιρείας της Google) 6%, καθώς τα κέρδη αμφότερων υστέρησαν των προσδοκιών των αναλυτών. Οι ενεργειακές εταιρείες αυξήθηκαν, μαζί με την τιμή του αργού πετρελαίου.

Ο Dow Jones κινείται κοντά στις 18.000 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη σχεδόν 3% το 2016, αλλά οι επενδυτές δυσκολεύονται να βρουν νέα ώθηση στη διάρκεια μίας περιόδου υποτονικών εταιρικών αποτελεσμάτων. «Αυτό που τελικά μετρά είναι η προοπτική κερδοφορίας – αυτό είναι το πρόβλημα», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων, προσθέτοντας: «Είμαστε σε μία χρονιά που είναι δύσκολο να έχουμε αύξηση κερδών».

Η μετοχή της General Electric μειώθηκε 1,5% μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία αυξημένων εσόδων και λειτουργικών κερδών στο πρώτο τρίμηνο.

Exit mobile version