Quantcast
Wall Street: Πρώτη εβδομάδα του 2016 με κέρδη - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πρώτη εβδομάδα του 2016 με κέρδη

δημοσιεύτηκε:

Την πρώτη εβδομάδα με κέρδη στο 2016 έκλεισε σήμερα η Wall Street, με ώθηση από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και άλλους τομείς που είχαν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ακολούθησε τις άλλες αγορές, που χαιρέτησαν τις ενδείξεις για τον ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων νομισματικής χαλάρωσης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,3% στις 16.094 μονάδες και με άνοδο 0,7% για την εβδομάδα. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2% σήμερα και 1,4% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ο Nasdaq είχε καλύτερη επίδοση, καθώς αυξήθηκε 2,7% σήμερα και 2,3% στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σήμερα με άνοδο 3%, αλλά σημειώνει απώλειες 7,5% το 2016.

Το σημερινό ράλι της Wall προστέθηκε στη χθεσινή άνοδο, αλλά πολλοί χρηματιστές αμφιβάλλουν ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πρόσφατων μεγάλων απωλειών.

Παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν ότι πολλοί από τους λόγους, που προκάλεσαν τη μεγάλη πτώση φέτος, συνεχίζουν να υφίστανται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η άνοδος ήταν απλά προσωρινή.

Στους λόγους της πτώσης, που συνεχίζουν να υπάρχουν, περιλαμβάνεται η αυξημένη αβεβαιότητα για το βαθμό επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, οι ανησυχίες για τις συνέπειές της στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και η πολύμηνη βουτιά των τιμών πετρελαίου.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτά τα ευγενικά λόγια από την ΕΚΤ και την Τράπεζα Ιαπωνίας είναι αρκετά για να με πείσουν ότι έχουμε πιάσει πάτο», δήλωσε κορυφαίος αναλυτής αμερικανικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να δει τις μετοχές να κάνουν ράλι για τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ή τις αισιόδοξες προοπτικές για τα κέρδη των επιχειρήσεων παρά για τις προσδοκίες σχετικά με τη νομισματική πολιτική, «πριν ανακηρύξουμε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει».

 

Πηγή: Wall Street Journal

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.