Wall Street: Περιόρισε τις απώλειες στο τέλος – Πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 27 δολάρια

H Wall Street περιόρισε στο τέλος της συνεδρίασης τις μεγάλες απώλειες που κατέγραφε στη διάρκεια της συνεδρίασης, υπό το βάρος της διευρυμένης πτώσης των τιμών πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Σεπτέμβριο, επηρεάζοντας πολλές αγορές, όπως των ενεργειακών μετοχών, των νομισμάτων χωρών που παράγουν πρώτες ύλες και των ομολόγων υψηλών αποδόσεων (ομόλογα – σκουπίδια ή junk bonds).

O Dow Jones έκλεισε με απώλειες 249 μονάδων ή 1,6% στις 15.766 μονάδες, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει έως και 565 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,2% και ο Nasdaq 0,1%.

Αν και πολλοί επενδυτές αναμένουν ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος, παρακολουθούν όλο και περισσότερο ενδείξεις για το ενδεχόμενο που η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα πλήξει την ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε χθες ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν πιθανόν περαιτέρω φέτος, καθώς η αγορά προσαρμόζεται στην πρόσθετη προσφορά πετρελαίου από παραγωγούς, όπως το Ιράν.

Exit mobile version