Quantcast
Wall Street: Μικρή άνοδος μετά το άνοιγμα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Μικρή άνοδος μετά το άνοιγμα

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή άνοδο άνοιξε η Wall Street σήμερα, μετά το Πάσχα των Καθολικών και στην αρχή μία εβδομάδας, όπου αναμένονται μία σειρά από ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων.

Ο Dow Jones σημείωνε άνοδο 34 μονάδων ή 0,2% στις 17.550 μονάδες, λίγο μετά το εναρκτήριο καμπανάκι. Κέρδη 0,2% και για τον S&P 500 και τον Nasdaq.

Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών αυξήθηκαν ήπια στο πρώτο δίμηνο του 2016 και ο δείκτης τιμών καταναλωτικών δαπανών μειώθηκε 0,1% τον Φεβρουάριο σε σχέση με το Ιανουάριο, ενώ αυξήθηκε 1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Στη διάρκεια της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα τελευταία στοιχεία για τη μεταποιητική παραγωγή και τις καταναλωτικές δαπάνες, ενώ την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για την απασχόληση τον Μάρτιο.

Οι χρηματιστές θα παρακολουθήσουν στενά τα στοιχεία αυτά, με δεδομένο μάλιστα ότι την περασμένη εβδομάδα οι αγορές κλονίσθηκαν από νέες ανησυχίες ότι η αύξηση των επιτοκίων της Fed μπορεί να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Μετά από πέντε εβδομάδες ισχυρών κερδών, οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, υπό το βάρος της πτώση των τιμών του πετρελαίου και της ενίσχυσης του δολαρίου. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,5% και ο S&P 500 μειώθηκε 0,7%. Ωστόσο, και οι δύο δείκτες είναι σημαντικά αυξημένοι τον Μάρτιο, μετά από τις μεγάλες απώλειες του πρώτου 1,5 μήνα του 2016.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.