Wall Street: Μεγάλη άνοδος καθώς οι ενεργειακές εταιρείες έκαναν ράλι

Οι ενεργειακές μετοχές οδήγησαν σε μεγάλη άνοδο την Wall Street, ενώ επενδυτές και αναλυτές σημείωναν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια δεν προκαλούσαν μακροχρόνιες επιπτώσεις στις αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,38% στις 17.483 μονάδες και ο S&P 500 κέρδη 1,49% στις 2.053 μονάδες. Άνοδο 1,15% κατέγραψε και ο Nasdaq.

Ο δείκτης των ενεργειακών εταιρειών στον S&P 500 σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη (2,8%) από όλους τους κλαδικούς δείκτες. Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 3% στα 42,08 δολάρια το βαρέλι, λόγω ανησυχιών ότι η βία στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει σε αποδιάρθρωση της προσφοράς πετρελαίου. Ωστόσο, η υπερβάλλουσα προσφορά που υπάρχει στην αγορά, περιόρισε τα κέρδη του αμερικανικού αργού.

«Η πρώτη αντίδραση είναι πανικού, αλλά μετά ο κόσμος κοιτάζει τα ιστορικά δεδομένα», δήλωσε στέλεχος της UBS Global Asset Management.

Η μετοχή της παγκόσμιας αεροδιαστημικής εταιρείας Lockheed Martin σημείωνε άνοδο 2,8%. «Οι μετοχές των εταιρειών άμυνας σημειώνουν σημαντική άνοδο, κάτι που δεν εκπλήσσει», καθώς η Γαλλία και άλλες χώρες αυξάνουν τη μάχη τους κατά τους ISIS, δήλωσε αναλυτής της S&P Capital IQ.

Η μετοχή της Air France – KLM μειώθηκε 5,7% εν μέσω μαζικών πωλήσεων των ταξιδιωτικών εταιρειών. Η μετοχή της Aeroports de Paris υποχώρησε 3,7%, ενώ της Lufthansa και της British Airways σημείωσαν απώλειες 2,3% και 2,8%, αντίστοιχα.

 

Πηγή: WSJ

Exit mobile version