Wall Street: Μεγάλη άνοδος για τρίτη ημέρα – Ισχυρά κέρδη των τραπεζικών μετοχών

Με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500, για πρώτη φορά φέτος. Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν, συμβάλλοντας στο αισιόδοξο κλίμα.

O Dow Jones σημείωσε κέρδη 1,6% στις 1.645 μονάδες. Άνοδος 1,7% για τον S&P 500 και 2,2% για τον Nasdaq.

Οι μετοχές διεύρυναν τα κέρδη τους, μετά την ανακοίνωση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιανουάριο. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας βρίσκονται σε δύσκολη θέση, λόγω της αβεβαιότητας για τις προοπτικές του πληθωρισμού και της ανάπτυξης, δίνοντας λίγες ενδείξεις σχετικά με τον χρόνο που η Fed θα αύξανε και πάλι τα επιτόκια.

Οι αναλυτές σημειώνουν, πάντως, ότι αρκετοί από τους παράγοντες, που κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα φέτος τις μετοχές, παραμένουν. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κέρδη στην αγορά καθοδηγούνται από την ανάκαμψη των μετοχών κλάδων που είχαν σφυροκοπηθεί, δείχνοντας ότι οι επενδυτές αρχίζουν να ψάχνουν για ευκαιρίες.

Ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Βοστώνης, Eric Rosengren, δήλωσε χθες ότι αν δεν υποχωρήσει η αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές, η Fed θα περιμένει κατά πάσα πιθανότητα πριν προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της.

Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές ενισχύθηκαν σήμερα, εδραιώνοντας το ράλι που κάνουν αυτή την εβδομάδα. Η μετοχή της Deutsche Bank έκανε άλμα 6,3% στη Φρανκφούρτη και της Credit Agricole σχεδόν 14%. Στις ΗΠΑ, η μετοχή της Bank of America αυξήθηκε 3,1% και της Citigroup 2,9%. Και οι δύο αυτές τράπεζες έχουν σημειώσει κέρδη πάνω από 5% στην εβδομάδα, αλλά υποχωρούν περισσότερο από 20% από την αρχή του έτους.

Πολλοί επενδυτές απέδιδαν το πρόσφατο ράλι του S&P σε βραχυπρόθεσμες τεχνικές σκέψεις παρά σε πραγματική αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη ή την αμερικανική οικονομία.

 

Exit mobile version