Quantcast
Wall Street: Μεγάλες απώλειες μετά την επιβράδυνση της απασχόλησης στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Wall Street: Μεγάλες απώλειες μετά την επιβράδυνση της απασχόλησης στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η Wall Street σημειώνει μεγάλες απώλειες, ενώ το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,1% και ο S&P 500 υποχωρεί 1,5%, ενώ ακόμη μεγαλύτερες είναι οι απώλειες του Nasdaq (2,7%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν 151.000 νέες θέσεις εργασίας σε σύγκριση με τις 185.000 που προέβλεπαν οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,9% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό 8ετίας.

Μπορεί η αμερικανική οικονομία να δημιούργησε λιγότερες του αναμενόμενου θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, αλλά δεν έπεσε στον γκρεμό», δήλωσε ο διευθυντής επενδυτικής έρευνας στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Plancorp.

Τα στοιχεία για τον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων αποτελούν σημαντικό βαρόμετρο και χρησιμοποιούνται από τη Fed, όταν αξιολογεί την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας και την πορεία των επιτοκίων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.