Quantcast
Wall Street: Με πτώση 1,7% έκλεισε ο Dow μετά τα στοιχεία για την απασχόληση - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με πτώση 1,7% έκλεισε ο Dow μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street, μετά τη χαμηλότερη του αναμενόμενου αύξηση της απασχόλησης στην Αμερική, την οποία όμως πολλοί επενδυτές θεωρούν ως αρκετά ισχυρή για να δικαιολογήσουν μία αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 272 μονάδων ή 1,7% στις 16.102 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,5% στις 1.929 μονάδες και ο Nasdaq 1,1% στις 4.684 μονάδες.

Ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 173.000 τον Αύγουστο, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,1% από 5,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Ενώ στην αρχή της συνεδρίασης ήταν αυξημένος ο όγκος των συναλλαγών, χρηματιστές σημείωναν ότι το απόγευμα μειώθηκε δραματικά εν όψει του τριήμερου που θα μείνει κλειστή η αγορά (τη Δευτέρα είναι επίσημη αργία λόγω της Ημέρας Εργασίας).

«Ο κόσμος ήρθε το πρωί και μετά είπε… θα είναι μακριά στην παραλία για τη Labor Day», δήλωσε εκπρόσωπος χρηματιστηριακής εταιρείας, σημειώνοντας ότι ενώ την περασμένη εβδομάδα οι συναλλαγές ήταν ιδιαίτερα έντονες, την τρέχουσα εβδομάδα ο όγκος μειώθηκε σημαντικά, αν και ήταν υψηλός για την εποχή.

Η πτώση των αμερικανικών μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις αύξησε τις προσδοκίες ότι η Fed θα καθυστερήσει τα σχέδια της για αύξηση των επιτοκίων φέτος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.