Quantcast
Wall Street: Με πτώση 0,8% έκλεισε ο Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με πτώση 0,8% έκλεισε ο Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, ενώ ο χρυσός και το γεν σημείωσαν κέρδη, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί εν μέσω ενός αβέβαιου οικονομικού τοπίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,8% στις 17.603 μονάδες. Απώλειες 1% σημείωσαν ο S&P 500 και ο Nasdaq.

Απαισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη περιόρισαν την όρεξη των επενδυτών για μετοχές και άλλα στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερο ρίσκο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι κλαδικοί δείκτες του S&P 500 υποχώρησαν, με τις μετοχές των εταιρειών ωφέλειας να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες (1,7%). Οι μετοχές του κλάδου υγείας υποχώρησαν, επίσης, περισσότερο από το σύνολο της αγοράς (1,2%).

Οι μετοχές της Allergan υποχωρούσαν σχεδόν 16% μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό των λεγόμενων αντίστροφων εταιρικών συμφωνιών που γίνονται για μείωση της φορολογίας, θέτοντας εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Allegran, που έχει την έδρα της στην Ιρλανδία, από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer. Οι μετοχές της Pfizer αυξάνονταν 2,8%.

Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές σημείωναν επίσης μεγαλύτερη πτώση από το σύνολο της αγοράς (1,3%), καθώς τα συνεχώς χαμηλά επιτόκια μειώνουν το περιθώριο κέρδους των τραπεζών.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ αυξήθηκε τον Φεβρουάριο σε υψηλό εξαμήνου, αυξάνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.