Wall Street: Με πτώση 0,6% έκλεισε ο Dow Jones

O Dow Jones έχασε τα κέρδη που είχε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ κάποιες από τις μετοχές του, που είχαν πληγεί πολύ φέτος, έκαναν ράλι.

O Dow έκλεισε με απώλειες 0,6% στις 15.915 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε οριακά κατά 0,02%.

Η μετοχή της Walt Disney μειώθηκε 3,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, επιβαρύνοντας τον Dow, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για τον αριθμό των συνδρομητών στην καλωδιακή της τηλεόραση ESPN.

Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες απώλειες φέτος, μεταξύ των οποίων ο τεχνολογικός και της υγείας, ήταν μεταξύ αυτών που σημείωσαν σήμερα τις καλύτερες επιδόσεις.

Ο Nasdaq, που περιλαμβάνει τις σφυροκοπημένες μετοχές βιοτεχνολογίας , αυξήθηκε κατά 0,4%.
Χρηματιστές ανέφεραν ότι σε μεγάλο βαθμό οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, λόγω των μεγάλων απωλειών των μετοχών από την αρχή του έτους. Ο S&P 500 έχει μειωθεί πάνω από 8% από την αρχή του έτους.

Η Πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, τόνισε αρκετούς κινδύνους για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το σχέδιο της κεντρικής τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων, δίνοντας μία απαισιόδοξη νότα στην κατάθεση που έκανε στο Κογκρέσο. Τα σχόλια της Γέλεν ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι μετά από χρόνια ανομοιόμορφης ανάπτυξης, η αμερικανική οικονομία γίνεται πιο ευάλωτη στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε 1,8% στα 27,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε.

 

 

Exit mobile version