Wall Street: Με πτώση 0,2% έκλεισε ο Dow Jones

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, αν και οι βασικοί δείκτες της σημείωσαν αύξηση πάνω από 1,5% στην εβδομάδα. Από τις 11 Φεβρουαρίου, ο Dow Jones και ο S&P 500 έχουν καταγράψει άνοδο περίπου 14%.

Ο Dow Jones υποχώρησε σήμερα 0,2% στις 17.897 μονάδες. Απώλειες 0,1% για τον S&P 500 και 0,2% για τον Nasdaq.

Οι μετοχές των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, που κλείνουν την εβδομάδα με κέρδη πάνω από 7%, ενίσχυσαν την αγορά αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί σήμερα, με την τιμή του αμερικανικού αργού να υποχωρεί έως και 2,4% στα 40,50 δολάρια το βαρέλι, μετά από δημοσίευμα ότι ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου δεν θα παρακολουθήσει τη σύνοδο των παραγωγών πετρελαίου στη Ντόχα την Κυριακή.

Πάνω από δέκα μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα συζητήσουν για μέτρα περιορισμού της υπερβάλλουσας προσφοράς πετρελαίου.

Οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών στον S&P 500 μειώνονταν πριν τη λήξη της συνεδρίασης 1,1%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κλαδικών δεικτών.

Οι επενδυτές συνέχισαν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της Citigroup μειώθηκε 0,5%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχε αυξηθεί 2%, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι τα κέρδη της μειώθηκαν 27%, λιγότερο απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,3% σήμερα, αλλά με κέρδη 3,3% σε εβδομαδιαία βάση.

Exit mobile version