Quantcast
Wall Street: Με πτώση 0,1% έκλεισε ο Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με πτώση 0,1% έκλεισε ο Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή πτώση έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500, καθώς δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα κέρδη που είχαν λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς, επηρεαζόμενοι από τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου και τις νέες ενδείξεις εξασθένησης της κινεζικής οικονομίας.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,1% στις 16.449 μονάδες και ο S&P 500 με οριακές απώλειες 0,04%

Καθώς η αμερικανική οικονομία αναμένεται να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος, ορισμένοι επενδυτές λένε ότι διατηρούν τα στοιχήματά τους για πιο αμυντικές μετοχές της Wall. «Φαίνεται περισσότερο να υπάρχει μία επιβράδυνση και όχι ύφεση στις ΗΠΑ», δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου, προσθέτοντας: «Ο κόσμος συνεχίζει να δαπανά, όταν επιβραδύνεται η οικονομία, το ερώτημα είναι πού δαπανά τα χρήματά του».

Οι τομείς τηλεπικοινωνιών και εταιρειών κοινής ωφέλειας έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του S&P 500 φέτος, καθώς οι εταιρείες αυτές δίνουν μεγάλα μερίσματα.

Η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιανουάριο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Οι καταναλωτικές δαπάνες, στις οποίες αντιστοιχούν τα δύο τρίτα του αμερικανικού ΑΕΠ, έμειναν αμετάβλητες τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.