Quantcast
Wall Street: Με κέρδη 4% έσπασε ένα σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με κέρδη 4% έσπασε ένα σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων

δημοσιεύτηκε:

Η Wall Street ανέβασε στροφές πριν από το τέλος της συνεδρίασης για να κλείσει με κέρδη 4%, καθώς οι παγκόσμιες αγορές δείχνουν να ξαναβρίσκουν τα πατήματά τους μετά μία παρατεταμένη πτώση.

Παρά τα μεγάλα κέρδη, χρηματιστές έλεγαν ότι είναι επιφυλακτικοί, αν η αισιοδοξία μπορεί να διατηρηθεί, εν μέσω επίμονων αμφιβολιών για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου.

Η ανησυχία προκύπτει από τη μεταβλητότητα των συναλλαγών στις πρόσφατες συνεδριάσεις. Χθες, ο Dow Jones κατέγραφε υψηλά κέρδη στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, αλλά στη συνέχεια τα έχασε και έκλεισε με πτώση 1,3% στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης.

Ο Dow έκλεισε με άνοδο 619 μονάδων ή 4% στις 16.285,51 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,9% στις 1.940,51 μονάδες και ο Nasdaq με άνοδο 4,2% στις 4.697,54 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση έσπασε ένα σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων που αφαίρεσε περισσότερα από 2 τρις. δολάρια από τις χρηματιστηριακές αξίες. Επενδυτές και χρηματιστές προειδοποιούν, ωστόσο, ότι οι μαζικές πωλήσεις πιθανόν να μην έχουν τελειώσει.
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Ντάντλει, δήλωσε σήμερα ότι η αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο έχει γίνει λιγότερο επιτακτική, εγείροντας νέες αμφιβολίες για το αν η Fed θα αρχίσει από τον επόμενο μήνα το σφίξιμο της νομισματικής πολιτικής.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.