Quantcast
Wall Street: Με απώλειες 1,3% έκλεισε ο Dow Jones λόγω πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με απώλειες 1,3% έκλεισε ο Dow Jones λόγω πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν και πάλι να μειώνονται.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,3% στις 15.885 μονάδες. Απώλειες 1,6% σημείωσαν ο S&P 500 και ο Nasdaq.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου μειώθηκε 5,7% στα 30,34 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα οι ενεργειακές μετοχές να καταγράψουν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των εταιρειών του S&P 500.
«Η αγορά διέρχεται μία περίοδο αναταραχής και απλώς περιμένουμε να τελειώσει αυτή», δήλωσε διευθυντής επενδύσεων της RidgeWorth Investments, που διαχειρίζεται 39 δις. δολάρια.

Ο ίδιος δεν προβλέπει ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά σημειώνει ότι έχει μειώσει την έκθεσή του στα κομμάτια της αγοράς με την υψηλότερη μεταβλητότητα, περιλαμβανομένων των αμερικανικών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης και διεθνών μετοχών.

Αρκετές αναθεωρήσεις στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και εταιρικά κέρδη αυτή την εβδομάδα μπορεί να δώσουν μία καλύτερη αίσθηση στους επενδυτές για το αν η αναταραχή εκτός των ΗΠΑ επιβαρύνει την ανάπτυξη στη χώρα.

Τα οικονομικά στοιχεία θα κορυφωθούν την Παρασκευή, όταν θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2015. Στο εταιρικό μέτωπο, 135 επιχειρήσεις του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα την εβδομάδα αυτή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.