Wall Street: Με άνοδο έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500

Οι δυο μεγαλύτεροι δείκτες της Wall Street συνέχισαν την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων, αντιστρέφοντας τις απώλειες που είχαν στο κλείσιμο της συνεδρίασης, με τη βοήθεια της αύξησης των τιμών πετρελαίου.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,4% στις 17.074 μονάδες, ενώ λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο σημείωνε μικρές απώλειες. Κέρδη 0,1% για τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,2%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 υποχώρησε 0,3%, καθώς οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν, με την Paribas και τη Deutsche Bank να σημειώνουν απώλειες πάνω από 1,5%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 5% στα 37,70 δολάρια το βαρέλι, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε μειώσεις της παραγωγής και σε προσδοκίες αύξησης της ζήτησης μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Οι μετοχές της Chevron και της Exxon Mobile ήταν μεταξύ των περισσότερο κερδισμένων μετοχών του Dow. Ο ενεργειακός κλάδος καθοδήγησε τα κέρδη του S&P 500, με τις μετοχές της Murphy Oil και της Southwestern Energy να αυξάνονται περισσότερο από 10%.

Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση της οικονομίας των ΗΠΑ χαλάρωσαν και άλλο τις ανησυχίες των επενδυτών, με την απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων να αυξάνεται στο 1,902% από 1,883% την Παρασκευή.

Οι επενδυτές είχαν, επίσης, στραμμένη την προσοχή τους στις προσπάθειες της Ευρώπης και της Κίνας να στηρίξουν τις επιβραδυνόμενες οικονομίες τους. Η ΕΚΤ αναμένεται ευρύτερα να μειώσει περαιτέρω το ήδη αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων της και να ενισχύσει το πρόγραμμά της αγορών ομολόγων για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη αδυναμία του ρυθμού ανάπτυξης και του πληθωρισμού στην περιοχή.

 

Πηγή: WSJ

Exit mobile version