Quantcast
Wall Street: Με άνοδο 0,5% έκλεισε o Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με άνοδο 0,5% έκλεισε o Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, ενισχυμένη από την άνοδο των εταιρειών τεχνολογίας, καταναλωτικών ειδών και του κλάδου υγείας.

O δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 0,5% στις 17.842 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4% και ο Nasdaq 0,6%.

Ο S&P σημείωσε άνοδο 3,3% σε εβδομαδιαία βάση, που είναι η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο. Οι μετοχές ενισχύθηκαν την εβδομάδα αυτή, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τις ανησυχίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το Μάλι.

Στο καλό επενδυτικό κλίμα συνέβαλαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία αποσαφήνισαν περισσότερο τη μελλοντική πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

«Η αγορά εστιάζει τώρα στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί σχετικά με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων. Η αύξηση πρόκειται να είναι σταδιακή και αργή, όχι όπως στους τελευταίους 4 ή 5 κύκλους που η Fed αύξανε συνέχεια τα επιτόκια», δήλωσε διαχειριστής επενδύσεων στη Columbia Threadneedle Investments.

Η μετοχή της Nike αυξανόταν πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης κατά 4,9% στα 131,91 δολάρια, μετά την ανακοίνωση χθες από την εταιρεία ότι προχωρά σε split των μετοχών της και την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος.

Οι μετοχές του κλάδου υγείας αυξάνονταν σήμερα 0,8% μετά τις μεγάλες χθεσινές πωλήσεις. Ο κλάδος υγείας σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις φέτος. Ενώ ήταν από τους κλάδους με τις καλύτερε επιδόσεις, έγινε ένας με τις χειρότερες επιδόσεις το τελευταίο δίμηνο.

Άνοδο σημείωσαν και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και καταναλωτικών ειδών, ενώ οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν.

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.