Quantcast
Wall Street: Με άνοδο 0,3% έκλεισε ο Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με άνοδο 0,3% έκλεισε ο Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισε ο Dow Jones και ο S&P 500 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αν και τα αρχικά κέρδη τους περιορίσθηκαν μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των τεχνολογικών εταιρειών.

Ο Dow σημείωσε άνοδο 49 μονάδων ή 0,3% στις 18.053 μονάδες, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, στην οποία πέρασε τις 18.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιούλιο. Ενδοσυνεδριακά, ο Dow είχε καταγράψει κέρδη 99 μονάδων. Κέρδη 0,3% και για τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,4%.

Χρηματιστές έλεγαν ότι μετά την αύξηση των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου κοντά στα ιστορικά υψηλά τους, η περαιτέρω άνοδός τους θα είναι δύσκολη χωρίς να σημειωθεί ενίσχυση των εταιρικών κερδών. «Βλέπω αρκετούς ανακουφισμένους διαχειριστές χαρτοφυλακίου, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει πολλή βεβαιότητα. Είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται σημαντικά χωρίς μία άνοδο των κερδών», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της χρηματιστηριακής εταιρείας Jones Trading.

Οι ενεργειακές και μεταλλευτικές εταιρείες σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη από τις εταιρείες του S&P 500, καθώς οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου αυξήθηκαν 3,3% στα 41,08 δολάρια το βαρέλι. Η Transocean σκαρφάλωσε 10% και η Freeport-McMoRan 7.7%. Η μετοχή της Goldman Sachs αυξήθηκε 2,4% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν 40%, αλλά ήταν καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των τραπεζών βοήθησαν στην αύξηση των τραπεζικών δεικτών στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο τραπεζικός δείκτης του Nasdaq αναμενόταν να κλείσει πάνω από 20% υψηλότερα από τα χαμηλά του στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο δείκτης σημειώνει απώλειες 6,5% από την αρχή του έτους, καθώς οι τράπεζες αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες με τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους και τα χαμηλά επιτόκια.

Η μετοχή της IBM υποχωρούσε 6,2% μετά τη μείωση των εσόδων της κατά 4,6% και των κερδών της 13,5% στο πρώτο τρίμηνο. Ο δείκτης των τεχνολογικών μετοχών στον S&P 500 σημείωνε πτώση 0,7%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.