Quantcast
Wall Street: Κινείται ανοδικά μετά τις απώλειες της Παρασκευής - enikonomia.gr
share

Wall Street: Κινείται ανοδικά μετά τις απώλειες της Παρασκευής

δημοσιεύτηκε:

Μικρή άνοδο σημειώνει η Wall Street, μετά τις απώλειες της Παρασκευής. Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,2%, όπως και ο Nasdaq, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1%.

Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  καθοδηγούνταν τις τελευταίες εβδομάδες κυρίως από τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και την αβεβαιότητα για τον χρόνο που η Fed θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Στο βάθος, υπάρχουν και οι πληροφορίες από την Ευρώπη, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών παραμένουν σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να διασφαλίσει μία συμφωνία χρηματοδότησης με τους διεθνείς πιστωτές της. 

Οι χρηματιστές παρακολουθούν στις οθόνες τους την πορεία του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση μίας σειράς στοιχείων, η οποία θα δώσει περισσότερη γνώση στους επενδυτές για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας. Μεταξύ των στοιχείων που θα ανακοινωθούν, είναι αυτά που αφορούν τις παραγγελίες των αμερικανικών εργοστασίων (σύριο) και το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ (μεθαύριο), ενώ της Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία απασχόλησης. 

 

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.