Quantcast
Wall Street: Κέρδη σχεδόν 2% μετά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ - enikonomia.gr
share

Wall Street: Κέρδη σχεδόν 2% μετά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση κοντά στο 2% σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, μετά τα χθεσινά κέρδη 4% – τα υψηλότερα 4ετίας – που σημείωσε χθες, καθώς η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε στο δεύτερο τρίμηνο με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση. Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 1,7%, ενώ 1,9% αυξάνονται ο S&P 500 και ο Nasdaq.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, στο 3,7% από 2,3% που είχα ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας ενίσχυση της αγοράς εργασίας.
Αν και τα ισχυρά στοιχεία θα έδειχναν μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, κάποιοι επενδυτές δήλωναν ότι η πρόσφατη αστάθεια στις αγορές, λόγω των φόβων επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα, μπορεί να αναγκάσουν τη Fed να μην προχωρήσει στην αύξησή τους.
«Παρά τα καλά στοιχεία για το ΑΕΠ που είδαμε σήμερα, (η αύξηση των επιτοκίων) τον Σεπτέμβριο φαίνεται να μην είναι στο τραπέζι, λόγω της αναταραχής που είδαμε την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε αναλυτής στη Φλόριδα.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.