Wall Street: Κέρδη 1,4% για τον Dow Jones – Άνοδος 6% του αμερικανικού πετρελαίου

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street, με τη βοήθεια του ράλι που έκαναν οι τιμές του πετρελαίου. Με κέρδη 1,4% στις 16.620 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones. Κέρδη 1,4% και για τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,5%.

Όπως συμβαίνει εδώ και μήνες, η Wall ακολούθησε τις τιμές του πετρελαίου. Ο S&P 500 υποχωρεί 5% από την αρχή του 2016, περιορίζοντας τις πολύ μεγαλύτερες απώλειες του, χάρη στην ανάκαμψή του από την περασμένη εβδομάδα.

Η σημερινή άνοδος είχε ευρεία βάση, καθώς και οι 10 κλαδικοί δείκτες σημείωναν κέρδη, αλλά οι επενδυτές, που έχουν φοβηθεί από τη φετινή αναταραχή, παραμένουν επιφυλακτικοί.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει την αναταραχή», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων, προσθέτοντας: «Υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για την Κίνα και την πορεία της ανάπτυξής της και αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχισθεί η αβεβαιότητα».

Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν πάνω από 6%, ενώ οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων, όπως του χαλκού, αυξήθηκαν, με τους επενδυτές να ανησυχούν για πιθανές ελλείψεις.

Ο ενεργειακός δείκτης του S&P αυξήθηκε 2,2%, ενισχυμένος από τα κέρδη 3% που σημείωνε η μετοχή της Chevron.

Exit mobile version