Wall Street: Κέρδη 1,3% για τον Dow Jones – Άνοδος για τέταρτη εβδομάδα

Ράλι έκανε η Wall Street, σημειώνοντας κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε δεύτερη ανάγνωση της χθεσινής ομοβροντίας μέτρων από την ΕΚΤ και της αμερικανικής οικονομίας. 

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 218 μονάδων ή 1,3% στις 17.213 μονάδες. Κέρδη1,6% για τον S&P 500 και 1,9% για τον Nasdaq.

Ο δείκτης ενεργειακών εταιρειών στον S&P 500 σημείωσε κέρδη 2,3%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν, ενώ οι επενδυτές πουλούσαν assets που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως τον χρυσό και ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Τα πρόσφατα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έδειξαν βελτίωση της καταναλωτικής δαπάνης και της απασχόλησης, συμβάλλοντας στη χαλάρωση των ανησυχιών των επενδυτών για τα εταιρικά κέρδη και ενδεχόμενη πορεία της χώρας προς ύφεση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 2,6%, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη σχεδόν 5%. «Η ΕΚΤ δημιούργησε ένα πλαίσιο, με το οποίο οι τράπεζες μπορούν να αποκαταστήσουν την κερδοφορία τους», δήλωσε στέλεχος της J.P. Morgan Asset Management. Με τα νέα μέτρα, οι τράπεζες μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ελκυστικά επιτόκια, πρόσθεσε.

Την επόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed (15/16 Μαρτίου), η οποία αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Exit mobile version