Quantcast
Wall Street: Kέρδη 0,7% για τον Dow Jones με βοήθεια από Ντράγκι και πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

Wall Street: Kέρδη 0,7% για τον Dow Jones με βοήθεια από Ντράγκι και πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, παίρνοντας ανάσα από την κατρακύλα της εβδομάδας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν και η ΕΚΤ υπονόησε ότι θέλει να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα στήριξης στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,7% στις 15.883 μονάδες. Κέρδη 0,5% για τον S&P 500, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στα χθεσινά επίπεδα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διεύρυναν τα κέρδη τους μετά την ομιλία του Μάριο Ντράγκι, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να κλείνει με άνοδο 1,9%. Κοντά στο 2% τα κέρδη και για τον γερμανικό δείκτη DAX και τον γαλλικό CAC 40.

Η σημερινή άνοδος σταμάτησε το πρόσφατο κύμα πωλήσεων που έστειλε τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο να βουλιάζουν κάτω από τα χαμηλά του περασμένου καλοκαιριού. Ο Dow έχει χάσει περίπου 9% φέτος και ο S&P 500 υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014.

Οι ενεργειακές μετοχές σημείωσαν κέρδη μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, με αυτές του δείκτη S&P 500 να αυξάνονται 2%.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι επενδυτές που συνεχίζουν να ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες μειώσεις των μετοχικών αξιών. Οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και την πτώση των τιμών του αργού έχουν οδηγήσει σε μεγάλες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο σε καθημερινή βάση.

Οι αγορές των επενδυτικών μέσων που λειτουργούν ως ασφαλή καταφύγια μειώθηκαν, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε πάνω από το 2%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν πριν το μεσημέρι με μεγάλες απώλειες, διευρύνοντας την πτώση τους λόγω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και της επίπτωσης στην παγκόσμια οικονομία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.