Wall Street: Ισχυρό ράλι με βοήθεια από τα μάκρο και το πετρέλαιο

Με ράλι ξεκίνησε ο Μάρτιος για την Wall Street, καθώς τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία συνέβαλαν να περιορίσουν τους φόβους επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και στις κατασκευαστικές δαπάνες καθώς και βελτίωση του μεταποιητικού τομέα που έχει προβλήματα. Το ράλι των τιμών του πετρελαίου προκάλεσαν περαιτέρω αγορές μετοχών.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 349 μονάδων ή 2,1% στις 16.865 μονάδες. Άνοδος 2,4% για τον S&P 500 και 2,9% για τον Nasdaq. Οι επενδυτές πουλούσαν επενδυτικά μέσα που θεωρούνται ως ασφαλή καταφύγια, όπως τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα και χρυσό.

Οι χρηματοπιστωτικές και τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν το ράλι, κερδίζοντας 3,5% και 3,1%, αντίστοιχα, στον δείκτη S&P 500. Οι τομείς αυτοί ήταν μεταξύ αυτών που είχαν πληγεί περισσότερο στο ξεπούλημα από την αρχή του έτους.

Τα προθεσμιακά επιτόκια έδειχναν σήμερα ότι υπάρχει πιθανότητα 65% αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο του 2016 έναντι μόλις 12% πριν από έναν μήνα. Η αύξηση των επιτοκίων βοηθά τις τράπεζες, επειδή τείνει να αυξάνει το επιτοκιακό περιθώριό τους. Η JP Morgan σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη από τις τραπεζικές μετοχές (5,2%).

Ο S&P 500 και ο Dow Jones σημειώνουν απώλειες 3,2% από την αρχή του 2016. Οι αναλυτές σημείωναν ότι τα πρόσφατα βελτιωμένα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και οι ελπίδες για περαιτέρω μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ έχουν ενισχύσει το κλίμα.

Exit mobile version