Wall Street: Ιστορικό υψηλό του Nasdaq μετά από 15 χρόνια

Με νέο ιστορικό ρεκόρ, έπειτα από 15 χρόνια, έκλεισε ο δείκτης Nasdaq Composite της Wall Street, εν μέσω μεικτών εταιρικών αποτελεσμάτων και απογοητευτικών στοιχείων για τον μεταποιητικό τομέα σε όλο τον κόσμο. Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σε υψηλό 4 μηνών. 

Ο Nasdaq αυξήθηκε 0,4% και έκλεισε στις 5.056,26 μονάδες, με καύσιμο τα κέρδη που ανακοίνωσαν η Microsoft και η EBay.Το προηγούμενο υψηλό κλείσιμο του Nasdaq είχε σημειωθεί στις 10 Μαρτίου του 2000, όταν είχε φθάσει τις 5.048,62 μονάδες.  

“Ο Nasdaq δείχνει ισχύ, επειδή πολλές τεχνολογικές εταιρείες πηγαίνουν καλύτερα. Το κλίμα φαίνεται να είναι πραγματικά θετικό”, δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων της Πενσυλβάνια.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,2%, ξεπερνώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης για λίγο το ιστορικό υψηλό επίπεδο της 2ας Μαρτίου,καθώς τα κέρδη μεγάλων εταιρειών ξεπέρασαν τις προσδοκίες, παρά το γεγονός ότι το ισχυρό δολάριο επηρέασε τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό. 

Ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx Europe 600 μειώθηκε 0,4%, ενώ το ευρώ ανατιμήθηκε λόγω των προσδοκιών ότι η Ελλάδα θα επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές της και θα λάβει πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

Exit mobile version