Wall Street: Έκλεισε πτωτικά υπό το βάρος των απωλειών των ενεργειακών εταιρειών

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, υπό το βάρος των απωλειών των εταιρειών πρώτων υλών. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλότερος από τον μέσο όρο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μία σειρά αποτελεσμάτων μεγάλων εταιρειών, μεταξύ άλλων της Apple, της Facebook, της Procter & Gamble και της Exxon Mobil.

O Dow Jones υποχώρησε 0,2% στις 17.977 μονάδες. Απώλειες 0,2% είχαν, επίσης, ο S&P 500 και ο Nasdaq. 

Ο ρυθμός ανόδου των αμερικανικών μετοχών επιβραδύνθηκε μετά από το ράλι αρκετών εβδομάδων. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο σε οκτώ από τις δέκα τελευταίες εβδομάδες, αλλά τα κέρδη 0,6% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ήταν τα χαμηλότερα φέτος.

Οι ενεργειακές μετοχές του S&P 500 υποχωρούσαν 1,3%, ακολουθώντας την πτώση των τιμών του αμερικανικού αργού κατά 1,5% στα 43 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Xerox μειώθηκε 12% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου μειώθηκαν 85%.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα. Ενώ οι αξιωματούχοι της Fed δεν αναμένεται να αυξήσουν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στη συνεδρίασή τους, οι επενδυτές θα παρακολουθούν για ενδείξεις αν η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα στήριξης την Πέμπτη, μετά από την πρόσφατη ανατίμηση του ιαπωνικού νομίσματος και την πτώση του χρηματιστηρίου της χώρας.

Exit mobile version