Wall Street: Έκλεισε πτωτικά με αιχμή τις απώλειες των ενεργειακών εταιρειών

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, περιορίζοντας περαιτέρω την άνοδο των περασμένων εβδομάδων , που οδήγησε τους μεγαλύτερους δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 79 μονάδων ή 0,5% στις 17.503 μονάδες. Απώλειες 0,6% για τον S&P 500 και 1,1% για τον Nasdaq.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωσαν κέρδη 12% μετά το χαμηλό της 11ης Φεβρουαρίου. Ο S&P 500 βρίσκεται τώρα κοντά στα επίπεδα που ήταν στο τέλος του 2015.

Επενδυτές έλεγαν ότι τώρα παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία ή εταιρικά κέρδη που θα καθοδηγήσουν τις επόμενες κινήσεις των μετοχών. Κάποιος καταλύτης δεν αναμένεται για τις επόμενες λίγες ημέρες, καθώς λίγα οικονομικά ή εταιρικά γεγονότα είναι προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα, ενώ αρκετές αγορές θα είναι κλειστές την Παρασκευή λόγω αργίας.

Οι ενεργειακές μετοχές οδήγησαν στην πτώση του S&P 500, υποχωρώντας 1,5%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώνονταν έως 4%.

Το δολάριο συνέχισε να έχει κέρδη έναντι του ευρώ και του γεν, ανακάμπτοντας από τις μαζικές πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας. Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε 0,5% στα 1,1161 δολάρια, ενώ η ισοτιμία της βρετανικής στερλίνας συνέχισε την υποχώρησή της έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

 

Exit mobile version