Quantcast
Wall Street: Έκλεισε πάλι με απώλειες καθώς ο φόβος της Κίνας είναι μεγάλος - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε πάλι με απώλειες καθώς ο φόβος της Κίνας είναι μεγάλος

δημοσιεύτηκε:

Η Wall Street γύρισε σε αρνητικό έδαφος προς το τέλος της συνεδρίασης, χάνοντας τα υψηλά κέρδη που σημείωνε από την αρχή της και διαλύοντας τις ελπίδες για μία μακράς διάρκειας ανακούφιση από τη μεγάλη πτώση που καταγράφει εδώ και μία εβδομάδα.

Ενώ είχε νωρίτερα αυξηθεί έως και 441 μονάδες, ο Dow Jones περιόρισε τα κέρδη του σε 29 μονάδες και τελικά έκλεισε με πτώση 205 μονάδες ή 1,29% στις 15.666,44 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,35% στις 1.867,62 μονάδες και ο Nasdaq 0,44% στις 4.506,49 μονάδες.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η Wall Street διεύρυνε τα κέρδη της, με τον Nasdaq φθάνει σε άνοδο πάνω από 3%, καθώς υπήρξε στήριξη και από την αύξηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος στο υψηλότερο επίπεδο 7μήνου.

Αλλά, τα κέρδη αυτά εξαφανίσθηκαν στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης. «Είναι απογοητευτικό να βλέπεις την αγορά να χάνει αυτά τα κέρδη», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων της Eagle Asset Management, προσθέτοντας:

«Ο κόσμος χρησιμοποίησε την ανάκαμψη για να μειώσει την έκθεσή του σε μετοχές. Υπάρχει ακόμη πολλή ανησυχία. Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα γύρω από την Κίνα. Ο κόσμος είναι πολύ τρομαγμένος». Οι απώλειες ήρθαν σε συνέχεια της χθεσινής βουτιάς, όταν ο Dow έκλεισε 3,6% χαμηλότερα.

Ο Dow εισήλθε σε φάση διόρθωσης – που ορίζεται ως μείωση 10% από το τελευταίο υψηλό – την Παρασκευή και οι άλλοι μεγάλοι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ακολούθησαν χθες. Πολλοί αναλυτές και επενδυτές σημειώνουν ότι είναι απίθανο οι αμερικανικές μετοχές να εισέλθουν σε bear market – που ορίζεται ως μείωση 20% από το υψηλό – εκτός αν η οικονομία αρχίσει να συρρικνώνεται.

Νωρίτερα, οι αγορές στην Ευρώπη διεύρυναν τα κέρδη τους μετά τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδες, καθησυχάζοντας τους επενδυτές ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα για να στηρίξει την οικονομία.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τη χθεσινή βουτιά των μετοχών σε όλο τον κόσμο, καθώς οι ανησυχίες μίας επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα συνέχισε να τρομάζει τους επενδυτές.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν απότομα από τη χθεσινή βουτιά. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε 4,2% υψηλότερα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο γερμανικός Dax αυξήθηκε 5%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 4,1% και βρετανικός FTSE 100 κατά 3,1%.

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.